top of page
  • Nikolett Sipos-Honti

Keresztelő fotózás a gesztenyeFotóval


"Csak most érkeztél erre a földre, Arcodon még az angyalok könnye. Még az útra küldő szót a szíveden hordod, Te vagy a tűz, és annak a melegét szórod."

Az természetes, hogy az esküvőket profi fotós örökíti meg, hisz soha vissza nem térő alkalom, ahol a család és a barátok összegyűlnek a nagy esemény kapcsán.

Sok családnak azonban hasonlóan fontos esemény a baba keresztelője, így egyre többekben merül fel az igény arra, hogy profi képeken keresztül élhessék át újra és újra az eseményt.

Látszólag könnyű fotózni egy keresztelőt, hisz a helyszín adott, legtöbbször pedig a ceremónia menetrendje is kiszámítható, előre ismert. Mégis sok benne a kihívás, hiszen alkalmazkodni kell a gyenge, állandóan változó fényviszonyokhoz és színekhez, fel kell készülni minden olyan váratlan mozzanatra, amit "semmiképp sem illik kihagyni".

Eddigi tapasztalataim szerint leginkább fotóriporteri szemlélettel lehet a legjobb eredményt elérni, hisz itt úgy vadászik az fotós a legmeghatározóbb pillanatkora, hogy végig igyekszik a háttérben maradni, nincs pózoltatás, nincs ismétlés, ha lemarad, vagy rosszul sikerült a kép. Csak dokumentál és igyekszik az érzelmekre, interakciókra koncentrálni.

A keresztszülők részéről az egyik legjobb ajándék lehet a babának és a családjának, gondoljunk csak bele, mekkora kincs lesz a picinek felnőtt korában visszanézni egy gyönyörű fotókönyvet a saját keresztelőjéről...

Hogy zajlik egy keresztelő fotózása?

Első lépésként, ha szeretnétek, hogy fotózzak a keresztelőn, keressetek és egyeztessük a részleteket!

Igény esetén készülnek képek az előkészületekről, a családról készülődés közben.

Az esemény időpontja előtt 20 perccel szoktam a helyszínre érkezni, ebben az időben készülnek képek a részletekről, dekorációról és az érkező vendégekről.

Ebben a pár percben szoktam bemutatkozni a Papnak, kérdezni pár szót az ünnepség menetéről, hogy minél kevesebb meglepetés érjen.

A keresztelő alatt igyekszem észrevétlen maradni, vakut csak abban az esetben használok, ha a templomban elégtelenek a fényviszonyok és feltétlenül szükségessé válik a vaku fénye a fotózáshoz.

Az esemény után készülhetnek családi képek, csoportképek. Ezeket lehetőség szerint már a templom kertjében, szabad téren készítjük.

Mikor kapjátok meg a képeket?

Akivel már volt közös projektünk, tudja: szeretem minél előbb átadni a leválogatott, retusált fotókat a családnak.

Ennek két oka van: Mindenki nagyon várja a képeket, én pedig szeretnék velük minél előbb örömet szerezni! A másik ok elég plátói: nem ülhetek sokáig egy anyagon, mert feltorlódik, aztán jaj nekem! :)

Egy hét várakozási időt szoktam kérni, de szinte sosem lesz annyi, néhány kivételtől eltekintve 2-3 napon belül elkészülnek a képek.

Hány képet kaptok?

Átlagosan 100-150 fotó készül az esemény során, ezek közül választom ki a legjobban sikerült 35 képet.

Ezeket teljes körűen retusálom és nagy felbontásban adom át a családnak.

Nyers képet nem adok át.

Mennyibe kerül?

A fotózás alap-ára 35.000 Ft.

Ez tartalmaz maximum 2 óra fotózást és minimum 35 db retusált képet. Ha hosszabb időt venne igénybe az esemény, vagy az azt követő családi fotózás, netán több képet szeretnétek, egyénileg beszéljük meg az árat.

Ha kérdésed van, vagy szeretnéd, ha gesztenyeFotós képeid lennének a keresztelőről, keress bátran emailben vagy telefonon: 0670 3326844

1,135 views0 comments
bottom of page