Bölcsis és ovis fotózás - újragondolva!

03/01/2017

gesztenyeFotó -

Mindenkinek ismerősek a sablonos, olykor régimódi háttérrel és beállításokkal készült bölcsis / ovis fotók, ahol az egyébként állandóan vidám, élénk, ugrándozó csemeténket ráültetik egy székre, kezébe nyomnak valami plüsst és nagyon szépen megkérik, hogy vigyorogjon a "bácsinak"?

Jó esetben sikerül és kicsalnak egy félszeg mosolyt, de bizony sok esetben a Nagyi egy megszeppent, könnybe lábadt szemű unokának a (szigorúan papír!) képét teszi ki a kandallóra. Persze, ezt is szeretjük, hisz a mi gyermekünk szerepel rajta. Megvesszük, mert mégiscsak "ez az utolsó éve az oviban", vagy "mindjárt karácsony". Emlékszünk a macerás kiválasztási procedúrára, megrendelőkre, hiszen a fotókat a legtöbb esetben papírkép formájában lehet megrendelni.

 

 

Működhet ez másképp is..

 

 

 

Mivel én alapvetően mindenkit, de főleg a gyerekeket a természetes közegükben, játék és móka közben szeretem fotózni, miért is ne ezt az elvemet követném a bölcsis és ovis fotózásokon is?

 

Életképek formájában bepillanthat a család a bölcsis élet mindennapjaiba. Láthatja, ahogy játszik a csemetéje, eszik, alszik, bohóckodik, cipőt köt, kismotorozik vagy homokvárat épít. 

 

 

 

 

 

Hogyan zajlik egy fotózós nap a bölcsiben/oviban?

 

Ott vagyok velük egész nap. Korán reggel érkezem, és uzsonnáig maradok.

Az első percekben nincs is gép a kezemben. Ismerkedünk, játszunk együtt. Igyekszem memorizálni a nevüket :)

Megfigyelem, ki mivel szeret játszani, mikor a legfelszabadultabb. 

A fotózás akkor indul, amikor már feloldódott a társaság és senki sem tart már tőlem. 

Nincs háttér, nincs leültetés, nincs kötelező kellék.  Cserébe van közös foglalkozás, huncutkodás, móka, meseolvasás és minden, amit egyébként csinálnak a nap folyamán.

 

 

Vannak közvetlenebb és vannak visszahúzódóbb gyerekek is és ez így van jól. Igyekszem minden egyéni igényt és habitust figyelembe venni, és ennek megfelelően közelíteni a gyerekhez.

Az eredmény pedig sok-sok boldog, felszabadult mosoly, vidámság a képeken!

 

Nagyrészt egyéni képek készülnek, de fontosnak tartom, hogy legyenek csoportképek, közös fotók a pajtásaikkal és az óvónénikkel, hiszen a gyermekeink számára ezek jelentik majd az igazi emléket, nem pedig az, ahol egymagában szerepel.

 

 

A képek kiválasztása, a megrendelés és az átadás is online, digitális formában történik.

 

 

Ha tetszik a galéria és szeretnéd, hogy a Te gyermekedről is hasonló képek készüljenek, jelezd az intézmény felé, vagy szólj  és beszélek  velük!

 

itt tudod velem fevenni a kapcsolatot

 

 

 

 

 

 

Please reload

Legnépszerűbb

Fotós a szülőszobán - Hédi, Szilvi és a gesztenyeFotó

19/03/2016

1/2
Please reload

Legfrissebb
Please reload

Arhív