• Sipos-Honti Nikolett

Bölcsis és ovis fotózás - újragondolva!


Mindenkinek ismerősek a sablonos, olykor régimódi háttérrel és beállításokkal készült bölcsis / ovis fotók, ahol az egyébként állandóan vidám, élénk, ugrándozó csemeténket ráültetik egy székre, kezébe nyomnak valami plüsst és nagyon szépen megkérik, hogy vigyorogjon a "bácsinak"?

Jó esetben sikerül és kicsalnak egy félszeg mosolyt, de bizony sok esetben a Nagyi egy megszeppent, könnybe lábadt szemű unokának a (szigorúan papír!) képét teszi ki a kandallóra. Persze, ezt is szeretjük, hisz a mi gyermekünk szerepel rajta. Megvesszük, mert mégiscsak "ez az utolsó éve az oviban", vagy "mindjárt karácsony". Emlékszünk a macerás kiválasztási procedúrára, megrendelőkre, hiszen a fotókat a legtöbb esetben papírkép formájában lehet megrendelni.


Működhet ez másképp is..

Mivel én alapvetően mindenkit, de főleg a gyerekeket a természetes közegükben, játék és móka közben szeretem fotózni, miért is ne ezt az elvemet követném a bölcsis és ovis fotózásokon is?

Életképek formájában bepillanthat a család a bölcsis élet mindennapjaiba. Láthatja, ahogy játszik a csemetéje, eszik, alszik, bohóckodik, cipőt köt, kismotorozik vagy homokvárat épít.

Hogyan zajlik egy fotózós nap a bölcsiben/oviban?

Ott vagyok velük egész nap. Korán reggel érkezem, és uzsonnáig maradok.

Az első percekben nincs is gép a kezemben. Ismerkedünk, játszunk együtt. Igyekszem memorizálni a nevüket :)

Megfigyelem, ki mivel szeret játszani, mikor a legfelszabadultabb.

A fotózás akkor indul, amikor már feloldódott a társaság és senki sem tart már tőlem.

Nincs háttér, nincs leültetés, nincs kötelező kellék. Cserébe van közös foglalkozás, huncutkodás, móka, meseolvasás és minden, amit egyébként csinálnak a nap folyamán.


Vannak közvetlenebb és vannak visszahúzódóbb gyerekek is és ez így van jól. Igyekszem minden egyéni igényt és habitust figyelembe venni, és ennek megfelelően közelíteni a gyerekhez.

Az eredmény pedig sok-sok boldog, felszabadult mosoly, vidámság a képeken!

Nagyrészt egyéni képek készülnek, de fontosnak tartom, hogy legyenek csoportképek, közös fotók a pajtásaikkal és az óvónénikkel, hiszen a gyermekeink számára ezek jelentik majd az igazi emléket, nem pedig az, ahol egymagában szerepel.

A képek kiválasztása, a megrendelés és az átadás is online, digitális formában történik.

Ha tetszik a galéria és szeretnéd, hogy a Te gyermekedről is hasonló képek készüljenek, jelezd az intézmény felé, vagy szólj és beszélek velük!

itt tudod velem fevenni a kapcsolatot

#bölcsifotozas #ovifotozas #gyereksereg

603 views0 comments

Természetes, egyedi életképek formájában örökítjük meg a Te pillanataidat, egy vidám és önfeledt közös élmény során! 

Kérdésed van?
 
Családi,  esküvő és rendezvényfotózást vállalok Budapesten és vonzáskörzetében. Egyedi igényed van? Fordulj hozzám bizalommal 
az alábbi elérhetőségeken:
email: gesztenyefoto@gmail.com
telefon: +3670 332 68 44
 
 
 
Kövess itt is! 
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
Copyrights
©  Honti Nikolett  -  Minden jog fenntartva!